Tesla Roadster SpaceX doet straks 0-100 in 1,1 (!) seconde

Je dacht misschien dat de grens van acceleratie inmiddels wel in zicht is, maar Elon Musk heeft nog wel een troef achter de hand voor de Tesla Roadster.

In het huidige hypercar-tijdperk blijven auto’s steeds maar sneller worden. Op een gegeven moment moet de koek wel op zijn, zou je denken. Er zijn nu eenmaal grenzen aan wat er mogelijk is. Toch is Elon Musk erop uit de mazen van de natuurwetten op te zoeken.

Tesla is met de Model S al behoorlijk op dreef. Binnenkort maakt de Model S Plaid zijn opwachting, die volgens de opgave in 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u moet knallen. En dat is dan nog niet eens de topversie. Er komt namelijk ook nog een Plaid+.

0-100 km/u in 2,1 seconden is al gekkenwerk. Toch is dit nog niet de grens van het mogelijke. We praten hier namelijk over een sedan uit de hogere middenklasse. Niet bepaald een auto die is geoptimaliseerd voor snelheid. Het kan dus nóg sneller.

Dat gaat Tesla dus ook doen met de nieuwe Roadster. Er komt een normale versie, maar het kan Elon Musk nooit gek genoeg. Er komt daarom ook een SpaceX-versie met raketaandrijving. Daarbij moet je geen vuurspuwende auto voor je zien, maar ‘thrusters’ die de auto vooruit stuwen met luchtdruk.