Stellantis maakt meer oude Italianen weer helemaal fris

Het gamma van onderdelen die Stellantis jou zelf kan aanleveren voor oude Italianen genaamd Stellantis Heritage Parts, is bijgewerkt.

Het nadeel van een klassieke auto is hoe beperkt onderdelen verkrijgbaar kunnen zijn. Omdat teruggrijpen op het verleden altijd leuk is, zijn er daarom merken die de onderdelen voor je kunnen maken. Dan pakken ze de oude mallen en gaan ze gewoon weer opnieuw aan de slag.

Stellantis Heritage Parts
Bijna twee jaar geleden meldden we al dat Stellantis – toen nog FCA – nu ook nieuwe onderdelen aanbiedt. Toen nog voor de Alfa Romeo 147 GTA en belangrijker: de Lancia Delta HF Integrale. Het ging echter om een beperkt aantal onderdelen. Ondertussen heet FCA dus Stellantis en wordt het Stellantis Heritage Parts. En dat beperkt aantal onderdelen? Daar komt nu verandering in.

Meer
Het ging dus om Stellantis Heritage Parts voor de Delta, maar dat ‘bleef bij’ een voor- en achterbumper. Daar komen nu zeven onderdelen bij. Het gaat nog steeds om plaatwerk, trouwens. Toegevoegd zijn de motorkap, spatborden voor, spatborden achter, voordeuren, achterdeuren en spoiler. Ze zijn gemaakt van low-carbon staal, een lichtgewicht metaal wat ook voor het origineel gebruikt werd. Voor de meeste onderdelen zijn mallen gebruikt die er nog waren, maar ook zijn er mallen ‘reverse engineered’. Dat betekent dat er met een Delta Integrale is gemeten hoe de onderdelen gemaakt moeten worden en daar is een sjabloon voor gemaakt.