Deze Alpine A110 is schreeuwend duur

Het enige verschil met een normale Alpine A110? De kleuren.

De Alpine A110 kun je rustig een kunstwerkje noemen. 252 pk op een gewicht van 1.098 kg, in een sportwagen met een fraai retrodesign: dat zijn wel dingen waar je als petrolhead blij van wordt. Nu komt Alpine met een A110 waar niet alleen autoliefhebbers blij van moeten worden, maar ook kunstliefhebbers.

De Fransen hebben namelijk een kunstenaar in de arm genomen om de Alpine A110 wat kunstzinniger te maken. Hun keuze is gevallen op Felipe Pantone. Mocht je niet bekend zijn met zijn werk: Felipe is een Argentijns-Spaanse kunstenaar die zich bezig houdt met “dynamiek, transformatie, digitale revolutie en thema’s gerelateerd aan de huidige tijd.”

Dat laatste is regelrecht afkomstig van de website van Felipe Pantone, het duiden van zijn creaties laten we graag aan de kunstcritici over. Wat voor nu belangrijk is: Felipe Pantone mocht losgaan op een Alpine A110. Daarvoor heeft hij zich langdurig verdiept in de geschiedenis van Alpine. Of dat echt zo is zullen we nooit weten.

Het resultaat is in ieder geval een zwarte Alpine die uitgedost is allerlei geometrische patronen in de kleuren zwart, wit, blauw en rood. Deze moeten de auto er zelfs in stilstand snel uit laten zien. We moeten het Felipe nageven: dat is best goed gelukt.