Eindelijk! Er komt een Smart waar je als Nederlander in past

Oké, in de Crossblade past je ook als Nederlander, maar die tellen we even niet mee. Het gaat nu om een elektrische SUV van Smart.

Met alleen een A-segmentertje het hoofd boven water houden is verdraaid lastig als automerk. Toch is dat wat Smart momenteel doet. Het merk heeft nu echter ook het licht gezien (als een van de allerlaatste merken): ze komen met een SUV.

Het idee van een Smart SUV is niet nieuw. Integendeel, Smart was in 2005 al van plan met een SUV te komen, de Formore. Die zou zijn platform moeten delen met de (toen nog niet onthulde) Mercedes GLK. Dat is er alleen nooit van gekomen. Sterker nog: de conceptversie is niet eens onthuld.

Nu komt Smart eindelijk alsnog met een SUV, om precies te zijn een elektrische SUV. Dat wisten we al, want Smart maakt dit nieuws in december al wereldkundig. Nu hebben we echter meer info en we krijgen alvast een glimp van het uiterlijk te zien.