Tags

Related Posts

Share This

Tapas restaurant Amsterdam

Tapas restaurant Amsterdam is weer eens wat anders dan de gewone restaurants. Je kunt er heerlijk genieten van de verschillende tapas gerechten. Van heerlijke vleesgerechten tot vegetarische gerechten.

Wat is tapas?

Tapas AmsterdamTapas is een typisch Spaanse gerecht, waarvan niemand eigenlijk weet hoe het ontstaan is. Het bestaat uit diverse kleine gerechten en was oorspronkelijk bedoelt als een borrelhapje. In Spanje wordt het nog steeds bij alcoholische dranken geserveerd. Tapa betekent letterlijk afdekken en meervoud van tapa is tapas. Met afdekken word er bedoelt dan je maag afdekt, zodat je niet snel dronken word. Hierover is er dan ook een leuke verhaal. De keizer van Spanje stuurde vaak boodschappers op paard naar verre gebieden en landen. Ze moesten dan vaak van paard wisselen en stopten hiervoor. Ze raakten dan vaak dronken in een herberg, wanneer ze stopten. De keizer gaf daarom het bevel aan de herbergen om eten te serveren aan zijn boodschappers, zodat hun maag afgedekt zou zijn en zo ontstond volgens legende tapas.

Tapas in Nederland

In Nederland zijn er diverse restaurants, zoals tapas restaurant Amsterdam. In Nederland hebben we veel gerechten uit andere landen overgenomen en ons eigen gemaakt. In Nederland is tapas dan ook meer een complete maaltijd. Leer hier meer over op een van de onderstaande websites: