Een goede boekhouding nov04

Tags

Related Posts

Share This

Een goede boekhouding

Een goede boekhouding zorgt voor een gezonde bedrijf en dit is vaak het Achilles hiel van veel ondernemers. Goede boekhouding is vanaf het beging belangrijk, want anders komt het bedrijf later in de problemen.

Alles bijhouden

administratiekantoorEen goede boekhouding is goed georganiseerd zowel digitaal als op papier. Voor alles moeten er bonnen en facturen zijn, deze facturen en bonnen moeten ook bewaard worden. De belastingdienst kan namelijk altijd beslissen om een controle te doen en dit kan ook pas 2 of 3 jaar later zijn. Het is natuurlijk zonde als je over 3 jaar een gezonde bedrijf hebt, maar in de problemen komt omdat je in het begin alles niet goed bijgehouden hebt

Kun je het niet zelf?

Als je het boekhouden niet zelf goed kunt bijhouden, kun je hiervoor een administratiekantoor inhuren. Een administratiekantoor kan het boekhouden goed bijhouden en vraagt hiervoor een vaste bedrag per maand. Hoeveel je elke maand betaald aan het administratiekantoor is afhankelijk van je onderneming. Zelfstandige ondernemers betalen bijvoorbeeld veel minder dan bedrijven met personeel. Als startende ondernemer kun je dan ook al vaak vanaf 100 euro al een administratiekantoor inhuren. Naarmate de onderneming groeit zal de administratie meegroeien en zo blijft je bedrijf altijd gezond.

Meer weten? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites: